trienonrustTrien Kossen-Onrust, de oudste persoon die ik heb geïnterviewd voor mijn boek De Meidoornstraat, is afgelopen nacht overleden. Zij is 103 jaar geworden. Een klein In Memoriam, met een filmpje.

schouten

Dick Schouten, tijdens mijn jeugd in de Zaanstreek keeper van KFC, FC Zaanstreek en AZ'67, is afgelopen weekend op 84-jarige leeftijd overleden. De pefecte keeper die toch de menselijke maat hield dankzij zijn handicap.

hans hoefkens

En opnieuw is een collega verdwenen zonder dat we hem naar zijn laatste rustplaats hebben kunnen vergezellen. Zondag 16 augustus overleed Hans Hoefkens, in de jaren zeventig een van mijn collega’s bij de Amersfoortse Courant. Begin augustus kreeg ik bericht van zijn zoon Wouter dat Hans het niet lang meer zou maken. Ik stuurde hem een laatste brief. Hieronder een bewerkte versie daarvan.

jaap van essen goffertTwee keer heb ik geschreven over het Goffertpark in Nijmegen: hoe DOS er voetbalkampioen werd in 1958 en hoe The Rolling Stones er 25 jaar geleden optraden. Maar deze korte serie is niet compleet zonder stil te staan bij mijn Gelderlander-collega Jaap van Essen, de enige Nederlandse journalist naar wie een perstribune in een voetbalstadion is vernoemd. 

rob de vriesMijn collega Rob de Vries is overleden. Een levensgenieter, die op het laatst de dood met open armen verwelkomde.

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact