mix laatstenr

Mijn journalistieke pad liep niet altijd over rozen. Voor ik mijn draai had gevonden als eindredacteur bij de Volkskrant en naderhand bij De Gelderlander probeerde ik mijn pen bij verschillende uitgaven van tijdschriftengigant VNU. De merkwaardigste daarvan was wel het kappersblad ‘Mix’. Ik werd er geparachuteerd en anderhalf jaar later ‘bevrijd’ in een soort ‘Operatie-Entebbe’. 

reflex0nr

Korte inhoud van het voorafgaande: Veertig jaar geleden stak VNU, uitgever van publieksbladen, miljoenen in een nieuwsmagazine dat bestaande kwaliteitsbladen als Elseviers Magazine en Vrij Nederland zou wegblazen. Een enthousiaste maar onervaren redactie werd samengesteld door de even enthousiaste en onervaren katholieke journalist John Roozen (ex-Gelderlander, ex-ANP). Ik (ex-Amersfoortse Courant, ex-Zaanlander) werd benoemd tot coördinator van de eindredactie. Een avontuur dat wel verkeerd móest aflopen.‘

roozen bergmansVeertig jaar geleden ging met het nodige tromgeroffel het weekblad NieuwsNet van start. Nieuwswat?? Wat het grootste journalistieke project van na de oorlog had moeten worden, is inmiddels een zo goed als vergeten voetnoot in de geschiedenis. Bijna twee jaar lang, van 1979 tot 1980, maakte ik er deel van uit. Een kleine persoonlijke pershistorie.

bevrDeel 3 en laatst van de ‘NieuwsNet-saga’. In twee afleveringen heb ik geschreven over mijn avonturen bij het blad. Journalistiek slaagde het met veel poeha gelanceerde nieuwsmagazine er niet in een deuk in een pak boter te slaan. Maar zelfs met de wekelijkse strip wist NieuwsNet niet te scoren. Terwijl toch de allerbeste striptekenaars van het land werkten voor de uitgeverij. 

 

 

Copyright © 2015-2019 Martin Rep | Bussum | Contact