vet speelgoed

Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Net als veel andere spullen koopt de Nederlander zijn speelgoed liever goedkoop op internet. De kans lijkt dan ook groot dat de winkels uit het Nederlandse straatbeeld zullen verdwijnen. Een ramp voor alle betrokkenen, maar vooral voor alle kinderen die bij voorbaat worden beroofd van hun toekomstige herinneringen aan het paradijs. Wat is er mooier dan dromen voor de etalage van een speelgoedwinkel?

Reactie (1) Hits: 113

edg demoDe Koude Oorlog is nauwelijks dertig jaar geleden en nu is het bijna weer zo ver. De Russen zijn geen communisten meer maar opeens wel weer vijanden, en de Chinezen – communisten met een kapitalistisch randje – beginnen weer dreigende taal uit te slaan over de annexatie van de ‘opstandige provincie’ Taiwan. Ik draai de film uit de jaren vijftig en zestig opnieuw af. 

Reactie (2) Hits: 158

maggie

De vierdelige documentaireserie over The New York Times is fascinerende tv. Een van de beste kranten ter wereld tracht het hoofd boven water te houden terwijl de redactie al haar energie moet steken in het kritisch volgen van de regering-Trump. Heel anders, maar toch ook weer bijna hetzelfde als bij de Volkskrant en De Gelderlander.

Reactie (3) Hits: 441

volkskrantredactie1Korte inhoud van het voorafgaande: ter gelegenheid van mijn verjaardag boek ik een overnachting in het Volkshotel, waar ooit de Volkskrant was gevestigd. Ik ben nieuwsgierig of er nog iets resteert van het glorieuze krantenverleden en vraag me af hoe de kamer van de hoofdredacteur er nu uitziet.

Reactie (5) Hits: 583

Copyright © 2015-2019 Martin Rep | Bussum | Contact