vangalen eysinkWouter van Galen kocht zijn eerste Eysink toen hij nog geen zestien was. Het was het begin van zijn indrukwekkende verzameling.

dicky trein luxHoera, we gaan met de hele familie op vakantie! Wie de letters van mijn naam door elkaar husselt, krijgt het woord ‘treinramp’. Maar daar laat ik me niet door weerhouden. Leve de trein, weg met het vliegtuig. Al gaat het reizen over het spoor niet meer zo comfortabel als vroeger. ‘Het diner wordt zo geserveerd, monsieur.’ 

lamgods 5532We beleven een haast mystieke ervating in de nabijheid van het Lam Gods in Gent. Maar de gedachten aan dat andere, het vijfde lam zijn nooit ver weg.

zuiderkerk 840O p Oudejaarsavond 1995 vond de laatste kerkdienst plaats in de Zuiderkerk in Zaandam. Het doet Albert Brinkman na al die jaren nog steeds pijn. “Zonder enig respect voor het verleden ging de slopershamer erin.”

bertummelen

Aanvulling: Bert Ummelen is 18 juni overleden.

Vijf pareltjes in een kleine uitgave. Veelschrijver Bert Ummelen publiceert in het aangezicht van de dood zijn eerste bundel verhalen. “Ik zal tenminste als schrijver sterven.”

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact