noordzuid 132

Op zoek naar een uitje voor de laatste vakantiedagen? Mijn gratis tip: bezoek het grootste museum van Amsterdam, de Noord-Zuidlijn.

Een bezoek aan het grootste museum van Amsterdam kost je niet veel. Je hebt er trouwens geen Museum Jaarkaart voor nodig, maar een OV Chipkaart.

De nieuwe Noord-Zuidlijn van de Amsterdamse metro, geopend op 21 juli, kan de vergelijking met een museum moeiteloos doorstaan. Elke zaal (station) is prachtig ingericht, en de kunst die er te zien is, is verbazingwekkend. 

Dicky en ik begonnen ons bezoek op het zuidelijkste punt van de lijn, station Zuid, pal naast het spoorwegstation Amsterdam-Zuid. Van daar namen we in één keer het hele traject naar station Noord. Daar gingen we eruit om foto’s te maken. Daarna stapten we in de metro richting Zuid en stapten op het volgende station uit. Zo deden we de hele route, negen stations, tot we terug waren bij het station Zuid. Toen stapten we opnieuw in om naar station De Pijp te reizen. De hele rit had twee uur geduurd en kostte ons, 65-plussers, €4,89 p.p.  

Op het ene station bleven we langer dan het andere, gewoon omdat het ene wat mooier was dan het andere. Lang wachten op de volgende metro hoefden we nooit: elke zes minuten stopt er een. 

Dicky en ik vonden het station Vijzelgracht het mooiste, met de led-sculptuur over het leven van Ramses Shaffy en de langste roltrappen van de Benelux. Maar onze mening graag voor een andere.

 

Foto-impressie van de Noord-Zuidlijn

 

Copyright © 2015-2024 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum