doskampioen29Twintig jaar lang heb ik in Nijmegen gewoond. Vlak naast het stadspark de Goffert -- een plaats waar historische gebeurtenissen plaatsvonden. Zoals het landskampioenschap van DOS in 1956, het enige dat DOS en de legendarische keeper Frans de Munck ooit zouden behalen. 

methetmesoptafel

Zestig jaar nadat ik deelname misliep aan de populairste radioquiz van de jaren vijftig, kreeg ik de kans op eerherstel als ik meedoe aan de kennis- en blufquiz Met het mes op tafel van Omroep Max. Eindelijk mijn revanche op ‘Kouwejan’ en de anderen van de christelijke mulo in Zaandam.

.

gezinRijst met boter en suiker. Sla met boter en suiker. Gekookte andijvie met een papje van maïzena. Een groter verschil tussen wat er nu op ons dagelijks menu staat en wat ik tijdens mijn Zaanse jeugd te eten kreeg, is nauwelijks denkbaar. Vandaag: jeugdherinneringen met suddervlees. Eet smakelijk!

siemlizeEen roerig feest was Oud en Nieuw altijd al. Ook toen ik in 1954 voor het eerst Wim Kan op de radio hoorde, was het in Den Haag en andere steden onrustig. Maar ondanks de rotjes en de voetzoekers van de buren was het warm en veilig bij ons in de Rosmolenstraat. ‘Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen’, een spannende pot domino en ‘veel heil en zegen in het nieuwe jaar.’ 

ac verkiez 04

Ik krijg zomaar de beschikking over een schat uit het verleden en meteen tuimelen de herinneringen van bijna vijftig jaar geleden over elkaar heen. Een duik in de geschiedenis van de Amersfoortse Courant: hoe ik een van de eerste ‘camjo’s’ van Nederland werd.

Copyright © 2015-2020 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact