laurens scheltemaHet Amsterdamse journalistencafé-bij-uitstek Scheltema dreigt om te vallen. Een reddingsactie moet dat voorkomen.

hesp 05Van de Amsterdamse historicus Peter Paul de Baar verscheen onlangs het boek 'Café Hesp, parel aan de Amstel', over een van de mooiste cafés van de hoofdstad. Hesp stond onder meer bekend als 'het bijkantoor' van de Volkskrant-redactie. In mijn bio-boek 'Ook voor Dames' speelt het café ook een rol. Hieronder een fragment. 

vak2001sienaNiet één, niet twee, maar drie vakanties misgelopen afgelopen jaar. Vervelend, zeker. Maar we weten uit ervaring dat het altijd nog erger kan.

moliereIk vind in een ordner een uitgebreide correspondentie terug. Overpeinzingen bij een langdurige vriendschap en hoe die tot een abrupt einde kwam. 

giethoorn005

Het is het jaar van onze gouden bruiloft. Vijftig jaar geleden gaven we elkaar ons plechtige jawoord in het stadhuis van Zaandam. De volgende dag gingen we op huwelijksreis. Met de fiets, de trein en de bus naar een rustig plaatsje genaamd Giethoorn. Verslag van een honeymoon uit vervlogen tijden.

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact