lift-nbBUSSUM - Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het lift-drama op het station Naarden-Bussum. Met één troost: het staat het functioneren van de lift niet in de weg.

Sinds 15 december, zo blijkt uit een sticker op het lifthuis op Spoor 3, zijn twee glaspanelen versplinterd. Anderhalve maand duurt deze situatie al.

De lift op een van de mooiste stations van Nederland werd juni vorig jaar officieel geopend. Slotstuk van werkzaamheden die vijfenhalf jaar hadden geduurd. Dat lijkt lang (het is ook lang!), maar de lobby voor de lift had bijna twee keer zo lang geduurd.

Wanneer de beschadigde panelen zullen worden vervangen? ProRail verwacht dat dit begin maart het geval zal zijn. Het glas is van een speciaal type, dat besteld moet worden. De bestelling is in december geplaatst, maar de levertijd is lang: wel negen weken, en dan zijn nog niet eens de feestdagen meegerekend. “Zodra het glas binnen is zullen we dit zo snel mogelijk in de liftschacht plaatsen”, belooft ProRail. Een maandje geduld dus nog.

 

Copyright © 2015-2022 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact