Omslag De Meidoornstraat3DVANAF morgen ligt mijn boek ‘De Meidoornstraat. Opgroeien tussen kerk en communisten tijdens de wederopbouw’ in de boekhandel.  

Martijn Couwenhoven van Uitgeverij Oevers heeft besloten de campagne voor ‘De Meidoornstraat’ te vervroegen in verband met de coronacrisis. Op de website van de uitgeverij signaleert hij dat de boekverkoop aanzienlijk is gedaald en dat daarom veel nieuwe uitgaven worden uitgesteld.

‘Uitgeverij Oevers heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk titels te laten verschijnen. Juist ook ‘De Meidoornstraat’ van Martin Rep, omdat dit fijne, nostalgische leesboek terugblikt op een tijd van opbouw, op een tijd van nieuwe vrijheden, namelijk opgroeien na WO II. Een boek dus met een onderwerp waarnaar we ook nu verlangen, vooruitkijken naar de tijd waarin we weer samen kunnen zijn, samen kunnen leven en plannen kunnen maken voor de toekomst.’

 

Over het boek:

‘De Meidoornstraat’ beschrijft de geschiedenis van een Zaandamse wijk in de tijd van de wederopbouw, maar is eigenlijk een portret van elke wijk in Nederland in de naoorlogse periode. Het gaat over het samenleven van katholieken en communisten, van protestanten en socialisten in een periode dat Nederland nog volop verzuild was. De auteur vertelt het verhaal vanuit zijn persoonlijk perspectief: hoe zijn vader een sigarenwinkeltje opende in de voorkamer van zijn huurwoning, hoe hij zelf probeerde te ontsnappen aan het gereformeerde milieu en hoe hij de overgang beleefde van de benauwde jaren vijftig naar de swingende jaren zestig. We maken kennis met de melkboer die elke dag met zijn kar door de straten trok en met de groenteboer, die piano beef spelen terwijl de klanten in de winkel stonden te wachten. Rep interviewde voor zijn boek talloze bewoners en voormalige bewoners van de buurt waar hij opgroeide en deed onderzoek naar de verdrinking van een peuter, die meer dan zestig jaar later nog altijd emoties oproept.

Martin Rep: De Meidoornstraat. Opgroeien tussen kerk en communisten tijdens de wederopbouw
Prijs € 21,95 | inclusief verzenden € 28,00
Circa 288 pagina’s (met afbeeldingen)
Paperback met flappen | 135 x 210 cm

Bestel nu je gesigneerd exemplaar op de website van Uitgeverij Oevers 

Copyright © 2015-2024 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum