HansKuyper2x

UPDATE: TWEE SESSIES VOOR 2 X 30 PERSONEN

Vier keer per jaar vindt in het Zaantheater een praatprogramma over boeken plaats, dat erg populair is in de Zaanstreek en dan ook steevast druk wordt bezocht. Deze ‘literaire salon’ wordt geproduceerd door Anita Gundlach onder de naam ‘Mens durf te lezen!’ Voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, zondag 13 december 2020, staan twee auteurs geprogrammeerd die hun werk publiceren bij Uitgeverij Oevers Zaandam: Rob Hendriks en Martin Rep. In een bekendmaking op Facebook beveelt Anita Gundlach hun werk aan als ‘boeken waarin Zaans erfgoed centraal staat, maar die iedere Nederlander zullen aanspreken’.

Rob Hendriks 300x300

Rob Hendriks (1956) is de auteur van ‘De Zaanse pophistorie 1960-2020’. Al jaren een veel geraadpleegde website op internet, dat nu gaat verschijnen als kloek naslagwerk. Hendriks werd geboren in Bandung, woonde in Afrika en groeide op met krontjong, Tielman Brothers, Cocktail Trio en heftige Ethiopische pop. In 1966 kwam hij terug naar Nederland, net op tijd voor de beat-explosie en alles wat daarna kwam. Behalve (amateur) drummer, gitarist en componist, is hij ook recensent en freelance muziekmedewerker bij het Noord-Hollands Dagblad, radiomaker bij Zaanradio (live en puur) en organisator van kleine evenementen met live muziek. 

martin rep01

Martin Rep (1946) vertrok uit de Zaanstreek in 1970, het jaar dat Hendriks er kwam wonen, maar hij heeft het contact met zijn geboortegrond nooit verloren. In ‘De Meidoornstraat’ haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd tijdens de wederopbouw in Zaandam, in een spagaat tussen kerk en communisten. 

Rob Hendriks en Martin Rep worden geïnterviewd door talkshow-host, schrijver Hans Kuyper. Muziek maakt een integraal onderdeel uit van ‘Mens durf te lezen!’ Dat kom goed uit, want niet alleen de Zaanse Pophistorie gaat over muziek, maar rock ’n roll speelt ook een belangrijke rol in Martin Reps boek ‘De Meidoornstraat’.

 

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam - zondag 13 december 2020. In verband met corona-maatregelen vinden twee sessies plaats voor elk 30 personen. Het publiek kan boeken aanschaffen en laten signeren. 

 

Meer informatie: 

www.mensdurftelezen.nl   

De Zaanse Pophistorie 1960-2020

 

Copyright © 2015-2024 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum